Hipoglikémia

Reaktív hipoglikémia

Reaktív hipoglikémia: Alacsony vércukorszint étkezés után by Debra Manzella, RN; Ellenőrzött orvos által ellenőrzött Share on Facebook Share on Twitter Olyan jelenség, amely orvosi értékelést igényel a bűnös keresésére Amikor a legtöbb ember hallja az " alacsony vércukorszint " kifejezést, azonnal összekapcsolják a cukorbetegséggel.

  • A cukorbetegség inzulinterápia kezelése
  • Miért alakulhat ki a reaktív hipoglikémia PCOS-ben?
  • Reaktív hipoglikémia: Alacsony vércukorszint csökkenés étkezés után

Az alacsony vércukorszint hipoglikémia azonban gyakori a cukorbetegek körében, de előfordulhat olyan betegeknél is, akiknek nincs cukorbetegsége. Pontosabban, az étkezés után néhány órával alacsony vércukorszint léphet fel, ami reaktív hipoglikémia vagy posztprandiális hipoglikémia. A reaktív hipoglikémia tünetei A reaktív hipoglikémia tünetei enyhe dcont trend tesztcsík nyugtalanító pl.

Szorongó, verejtékező, remegő vagy éhessúlyos pl. Azonban a fenti tünetek közül egy vagy több nem feltétlenül jelenti azt, hogy alacsony a vércukorszintje.

Hipoglikémia

Ezek a tünetek egészen más problémát jelenthetnek, mint például szív vagy neurológiai probléma. Ezért fontos az egészségügyi szakember értékelése. Reaktív hipoglikémia diagnózisa A reaktív hipoglikémia értékeléséhez orvosa a vércukorszintet órával az étkezés után kapja meg, ha hypoglykaemiás tüneteket tapasztal.

reaktív hipoglikémia

Valószínűleg a vércukorszint megszerzésével szerezheti meg a vért vénapunkciót. Ez pontosabb, mint a vércukorszint megszerzése a glükózmonitorból.

Reaktív hipoglikémia PCOS-ben

Vegyes étkezési teszt A vegyes ételvizsgálat során az ember étkezés közben étkezik, majd legfeljebb öt órán keresztül megfigyelhető. Az evés előtt, majd 30 percenként amíg az öt óra elteltreaktív hipoglikémia személy vérvizsgálaton esik át, hogy ellenőrizze a következő szinteket: Vércukor glükóz C-peptid proinzulin Étkezés közben a hasnyálmirigy inzulint szabadít fel, amely szabályozza a cukor felszívódását és felhasználását, amely az Ön ételeiből származik.

A proinzulin a hasnyálmirigyben elkülönül, és egy molekula C-peptidet és egy molekulát inzulint képez; reaktív hipoglikémia, mint az inzulin prekurzor, szóval.

A vizsgálati értékek értelmezése segít az reaktív hipoglikémia megtalálni a "miért" posztprandiális hipoglikémia mögött. Fontos azonban megjegyezni, hogy néha nincs pontos diagnózisa arról, hogy miért éri az ember a vércukorszint csökkenését étkezés után.

Más szóval, az orvosi értékelés nem mutat egyetlen tetteset sem.

Reaktív hipoglikémia?

Ebben az esetben étrendi stratégiákat ajánlunk a hypoglykaemiás epizódok étkezés után történő megelőzésére és kezelésére. Még így is, itt három példa az olyan egészségügyi állapotokra, amelyek posztprandiális hypoglykaemiát okozhatnak: inzulinómát Egy inzulinóma ritka, nem rákos daganat, amely ellenőrizhetetlenül inzulint szabadít fel a szervezetbe.

Ha egy inzulinóma téved, a kevert étkezési vizsgálat nagy mennyiségű inzulint, Reaktív hipoglikémia és proinzulint alacsony vércukorszint esetén mutat fel. Túlzott vagy téves inzulin bevitel Ha egy személy túl sok inzulint szed, mondjuk, hogy cukorbetegségük van, vagy reaktív hipoglikémia inzulint használaz inzulin szintje nagyon magas lesz, de a proinzulin és a C-peptidszint alacsony lesz mert az inzulin kívülről érkezik a test, nem a hasnyálmirigy.

reaktív hipoglikémia

Gyomor bypass sebészet A gyomor bypass műtét reaktív hipoglikémiát is okozhat, mivel az élelmiszer túl gyorsan áthaladhat az emésztőrendszeren keresztül, anélkül, hogy mindegyiket emésztjük és glükóz formájában szívódik fel a véráramba.

Ebben az esetben, mint egy inzulinóma, mindhárom szint inzulin, C-peptid, proinzulin általában emelkedett. Reaktív hipoglikémia kezelése Ha azt mondják, hogy reaktív hipoglikémiája van, kezelőorvosa kezelni fogja azt az alapjául szolgáló okból. Például ha az orvosok insulinóma gyanúja merül fel, a műtétre utal, hogy eltávolítsák. Ha a reaktív posztprandiális hypoglykaemia kezeletlen reaktív hipoglikémia ismeretlen ok, akkor itt néhány olyan stratégiát kell elfogadnod, amely megakadályozza az alacsony vércukorszintet étkezés után: Határozza meg a magas glikémiás indexeket, különösen üres gyomorra.

Hipoglikémia (alacsony vércukorszint) tünetei és kezelése

Például, ha egy fánkot eszik reggel, előfordulhat hypoglykaemiás epizód. Egyél kisebb, gyakori ételeket és rágcsálnivalókat, amelyek tartalmazzák a rostokat és a fehérjét.

reaktív hipoglikémia

Egy változatos, magas reaktív hipoglikémia diétát, megfelelő fehérjetartalmú, teljes kiőrlésű szénhidrátot és zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket Ha akut hypoglykaemiás epizódot tapasztal, akkor ezek a lépések növelhetik a cukorszintjét: Egyél vagy inni 15 gramm szénhidrátot azonnal, például 4 uncia narancslé, 6 uncia rendszeres édesített szóda, 1 reaktív hipoglikémia cukor vagy méz vagy két evőkanál mazsola.

Ez 15 percen belül enyhíti a tüneteket. Előfordulhat, hogy meg kell ismételnie a fenti lépéseket, ha reaktív hipoglikémia vércukorszint továbbra is alacsony.

Hipoglikémia – és reaktív hipoglikémia

Ügyeljen arra, hogy egy kis kiegyensúlyozott ételt vagy táplálékot fogyasszon a tünetek eltűnése után. Például egy almát mogyoróvajjal vagy egy pulyka szendvicset a teljes kiőrlésű kenyéren.

  • Len olaj a diabetes kezelésére
  • Nagyobb fizikai igénybevétel Diéta, tartós, vagy túlzott mértékű kalóriadeficit A hipoglikémia körülményei adják a legtöbb támpontot a diagnózishoz.
  • MedimiX - A hipoglikémia okai

Ez megakadályozza a vércukorszintet és ennek következtében csökkenést. Egy Word From Az étkezés után alacsony vércukorszintek tapasztalatai kellemetlenek és zavartalanok lehetnek.

Reaktív hipoglikémia: Alacsony vércukorszint étkezés után

Talán egy táplálkozási szakember segíthet abban, hogy elérje az alacsony glikémiás index étrendet és viselkedésmódot, amely optimalizálja a cukoregyensúlyt. Végül pedig biztonságban legyen, és először is nézze meg az orvost.

Egyéni érzékenység alapján ez okozhat tüneteket, de van aki ennél jóval alacsonyabb vércukor értékek esetén sem érez semmit. A tünetek a következőek lehetnek a teljesség igénye nélkül :izzadás, remegés, szédülés, zavartság, gyengeség, idegesség, stb. Szerintem nem kell részleteznem, hogy ezek közül egyik sem támogatja a jó futóteljesítményt.

Alacsony vércukorszint hipoglikémia. Hipoglikémia cukorbetegségben szenvedő felnőtteknél: Diagnosztikai megközelítés.

Reaktív hipoglikémia

Hirsch IB, ed. Időskorú reaktív hypoglykaemia. Nathan DM, szerk.

reaktív hipoglikémia

Postprandiális reaktív hipoglikémia: változó megjelenési minták a kiterjesztett glükóz tolerancia tesztek és lehetséges terápiás megközelítések. Case Rep Med. Related Content.