Éhségkezelés cukorbetegséggel

Tartalom

  A szívritmuszavarok legjellemzőbb tünetei Az aritmia és a magas vérnyomás jelei, Szívritmuszavarok tünetei és kezelése - HáziPatika Cukorbetegség:ezek a legnagyobb tévhitek Hirdetés Akár éveken keresztül élhet valaki magas vérnyomással úgy, hogy semmilyen tünetet nem vesz észre magán, és vérnyomást sem mérnek nála — ez ugyanis az egyetlen olyan módszer, mellyel egyértelműen meg lehet köretek cukorbetegeknek, hogy valakinek a kelleténél magasabb a vérnyomása.

  éhségkezelés cukorbetegséggel

  Az azonban, hogy valami nem okoz tüneteket, még nem jelenti azt, hogy "ártalmatlan" problémáról van szó. A magas vérnyomásnak ugyanis rendkívül súlyos, akár halálos szövődményei is lehetnek, a hipertónia minden érre hatással van, így tönkreteheti például a vesét vagy a szemet. Emellett pedig sokszorosára emelheti számos betegség, többek között a szívroham vagy az agyvérzés rizikóját is.

  éhségkezelés cukorbetegséggel

  A magas vérnyomás jelei: már nagy a baj! Amennyiben a magas vérnyomásnak jól érzékelhető tünetei vannak, az általában már a betegség igen előrehaladott állapotát jelzi! Ezek közé tartozik például — a vesék károsodása miatt — a folyadékvisszatartás és a lábak ödémásodása, bedagadása. A hipertónia a keringés romlásával jár együtt, ezért a magas vérnyomás tünetei között találhatjuk a végtagok, elsősorban a láb kihűlését, vagy a terhelés, sétálás esetén jelentkező lábfájdalmakat.

  éhségkezelés cukorbetegséggel

  A magas vérnyomás tünete lehet még a fejfájása szédülésa látászavarok pl. Vaspótlás okosan: vigyázzon, ha gyógyszert az aritmia és a magas vérnyomás jelei szed - kattintson tovább!

  éhségkezelés cukorbetegséggel

  Nagyon ritka, de rendkívül veszélyes tünetegyüttes az úgynevezett hipertenziós vagy hipertóniás krízis. Ez kiugróan magas vérnyomás, éhségkezelés cukorbetegséggel a vérnyomás hirtelen kiugrása esetén alakulhat ki.

  Hipertóniás krízisről akkor beszélhetünk, ha a szisztolés éhségkezelés cukorbetegséggel vagyis az első érték higanymilliméter, vagy ha a diasztolés vérnyomás vagyis a második érték higanymilliméter felett van.

  A hipertenziós krízis tünete lehet a tompa, de erős fejfájás, a szédülés, a mellkasi fájdalom, a látászavarok, esetleg a látás ideiglenes elvesztése, a légszomj, illetve az orrvérzés.

  éhségkezelés cukorbetegséggel

  A hipertenziós krízis életveszélyes lehet, a betegnek azonnali orvos ellátásra van szüksége! Forrás: EgészségKalauz.

  éhségkezelés cukorbetegséggel