Ha eleged van abból, hogy félóránként újrabalzsamozod az ajkadat, ha a gondos ápolás ellenére folyton kiszárad a bőröd a szád környékén, ha már mindent kipróbáltál, de kezded feladni… Akkor ideje, hogy megismerd egyik vendégem valós történetét, aki sikeresen ’kigyógyult’ az ajakápoló függőségéből. A sikerben nagy szerepe volt az Age Attraction vegán ajakápolójának!

Hogyan kezdődött az ajakápoló függőség?

Kamaszkoromban kaptam rá az akkoriban nagy slágernek számító, divatos ajakápolók használatára. Kezdetben csak azért használtam, mert ez volt a trend. 🙂 Nem éreztem igazán szükségét, mert egyáltalán nem volt száraz a szám. Ahogy azonban telt az idő, azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban nyúlok az ajakbalzsamom után, és egyre szárazabbá válik a bőröm. Egy idő után már nem is bírtam ki kenegetés nélkül. Mindig magamnál kellett tartanom egy-egy tégellyel, mert nélküle kellemetlenül száraznak éreztem az ajkaimat.

Az állandó balzsamozás ráadásul már egyfajta rossz szokássá nőtte ki magát nálam, és ez már a környezetemnek is feltűnt. Nagyon zavaró volt, és azt is sejtettem, hogy ezek a kencék olyan alapanyagokat tartalmaznak, amelyek nem táplálják, hanem még szárítják is a bőrt. Egy napon fogtam magam, és megszabadultam a teljes ajakápoló készletemtől, amit addig felhalmoztam. 🙂 Elhatároztam, hogy elhagyom ezt a rossz szokást, és rendbe hozom a bőrömet!

Kigyógyulás ajakápoló függőségből

Vége a függőségnek!

Szóval, hogyan számoltam le a ’függőségemmel’? 🙂 Első lépésként egy rövid szünetet tartottam, hogy az ajkaim végre levegőhöz jussanak, és regenerálódni tudjanak. Ahogy azt egy korábbi cikkben olvashattátok itt a blogon, a folyamatos kenegetés megakadályozza, hogy a bőr természetes módon megújulhasson.

Bevallom, kezdetben nem volt könnyű, mert eleinte nagyon száraznak éreztem a bőrömet. A hagyományos ajakápolók használatát teljesen elhagytam, egy darabig csak természetes anyagokat (sheavaj, kakaóvaj) kentem a számra, azt is csak akkor, amikor nagyon szükséges volt.

Egy megbízható ajakápoló: Age Attraction

Egy jó ideig nem bíztam az ajakbalzsamokban, mígnem kipróbáltam az Age Attraction vegán ajakápolóját. Kíváncsi voltam: vajon miben más, mint a bolti ajakbalzsamok?

Először is, nagyon kellemes, enyhe, természetes illata van. Ráadásul amellett, hogy vegán és nincs benne semmilyen káros anyag, érzetre is sokkal jobb volt az ajkamon! Végre nem kellett folyton kennem, és akár egy teljes napot is kibírtam egyetlen reggeli ápolással. Azt szeretem még benne, hogy könnyen felszívódik, és puhább lesz tőle a bőröm. Nem beszélve arról, hogy praktikus és higiénikus a használata, bármikor előveheted akár menet közben is és kis helyen is elfér.

Age Attraction vegán ajakbalzsam

Saját tanácsaim – nekem bevált!

Hogyan is óvhatod meg a szádat a kiszáradástól? Én azt javaslom, hogy tarts egy kis szünetet, nagyjából 1-2 napot, hogy a bőröd regenerálódhasson. Lehetőleg teljesen natúr készítményeket válassz! Segít az is, ha sok folyadékot iszol, hogy belsőleg is hidratáld a szervezetedet. Ne feledd, egy kis kitartással te is könnyen megszabadulhatsz az ajakápoló függőségedtől! 😉

Tanácsadásra van szükséged vagy kipróbálnád a vegán ajakbalzsamot?

Fordulj te is bátran Kittihez!