Hántolt köles
Tartalom
Bővebben a termékről Hántolt Köles — kásaköles A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik, mert gazdag, a fejlődésüket segítő ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, esszenciális, kénes aminosavakban, kötőszövet építő szilíciumban, és a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban. A köles jótékony hatásai Nekünk felnőtteknek is hasznos a köles, hiszen magas szilícium tartalma gondoskodik arról, hogy szép legyen a bőrünk, a hajunk, és a körmünk.
A köles hántolt köles fogyasztása rákmegelőző hántolt köles, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, és savtúltengésnél.
A köles gyulladáscsökkentő hatású gabona, ami szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Nem mellesleg pedig ő az első számú lúgosító gabonánk, mely nem véletlen képezi fiatalító gabonadiétám szerves részét. Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
Napjainkban a savas táplálkozás ellensúlyozása irányítja a lúgosító köles felé a figyelmet, ezért vetési területe egyre nő. Miért hántolt a köles? Mert a héj nagy adag cserzőanyagot tartalmaz, ami gátolná az ásványok felszívódást. A köles kiegyensúlyozott beltartalmi értékei, a kisgyermekektől kezdve a tinédzserekig, a kismamákon, és időseken keresztül a sportolókig egyaránt értékes táplálék.
Fogyasztását különösen ajánlom fejfájós, kimerültségben, vérszegénységben szenvedők részére! A köles hurka hántolt köles káposzta töltőanyagként is megállja a helyét.