Mire figyeljen cukorbetegség okozta fekély esetén?

Diabéteszes fekély. Cukorbeteg láb kezelése otthon

Tartalom

  • A diabéteszes fekély megfelelő terápia nélkül könnyen az érintett végtag amputálásához vezethet, ezért fontos, hogy a beteg mielőbb orvosi segítséget kérjen!
  • Diabetes grapefruit kezelése
  • Cukorbeteg láb kezelése otthon - Dr. Zátrok Zsolt blog
  • Medgyesy Gábor Módosítva:
  • A lábszárfekély fajtái és tünetei

  Fekélyes láb kezelése: kezelési eszközök A diabéteszes fekély kezelése során használt eszközök: speciális, gyógyulást segítő mézes kötszer gyógytorna cukorháztartás rendezése Lökéshullám terápia Gyors és hatékony eszköz a lökéshullámterápia a fekélyes sebek kezelésnek, mely már alkalom után a fekélyes seb gyógyulását hozza el. A lökéshullámterápiás kezelés időtartama mindössze perc.

  diabéteszes fekély cukorbetegség és pikkelysömör

  A lökéshullámterápia nem fájdalommentes eljárás, de néhány kezelés alkalmával is látványos eredményeket lehet elérni az diabéteszes fekély használatával. A manuka méz egy speciális orvosi méz, mely a hagyományos mézekkel ellentétben nem tartalmaz baktériumokat, ezért biztonságosan hasznlható fekélyes sebek kezelésére is.

  diabéteszes fekély hatékony kezelések 2-es típusú diabetes mellitus

  Az orvosi méz alkalmazásával: Jelentős mértékben csökkenthető a sebfelszín pH-ja, ezáltal felgyorsul a sebgyógyulás. Csökkenthető az elhúzódó gyulladásos folyamatokkal együtt járó vizenyő, fájdalom és váladékképződés.

  Az optimális, nedves gyógyulási környezet megteremtésével elősegíti a hegesedést és a diabéteszes fekély, illetve csökkenti a kötéscserekor fellépő fájdalmat és traumás élményt. Gennyes, váladékozó és elhalt szöveti részeket tartalmazó sebek esetében is hatékonyan gátolja a kellemetlen szagok kialakulását.

  diabéteszes fekély másodlagos cukorbetegség kezelése

  Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:.