Kevesen mennek el a szűrésre

Diabétesz magyarországon

Tartalom

  Magyarországon több mint egymillió cukorbeteg él, a számuk pedig egyre nő Life. A diagnosztizált cukorbetegek 4 százaléka I-es, 96 százaléka II-es típusú diabéteszben szenved.

  diabétesz kezelés körmök nonachar cukorbetegség tünetei a gyermekek kezelésében

  Diabétesz magyarországon korábban az idősek betegsége volt a II-es típusú cukorbetegség, az utóbbi években egyre gyakrabban jelenik meg a negyvenes korosztályban, sőt egyre több fiatalnál is diagnosztizálják, sokaknál már csak valamilyen szövődmény megjelenésekor derül ki. Évente beteg lábát kell amputálni a cukorbetegség következményeként, továbbá minden harmadik cukorbeteg szemészeti szövődménytől, a diabétesszel élők 30 százaléka pedig a cukorbetegség okozta idegkárosodástól szenved.

  kenőcs fekélyek kezelésére diabetes fizikai berendezések diabétesz kezelésére

  Még óvatos számítások szerint is re a magyar lakosság év közötti korosztályában már minden tízedik ember cukorbeteg lesz! A Szövetség as felmérése azt mutatja, hogy bár az emberek sokat tudnak az egészséges és követendő életmódról, azonban a motiváció a cselekvésre mindaddig hiányzik, amíg nem születik meg a cukorbetegség diagnózisa.

  Forrás: Shutterstock Örömteli, hogy az évek óta tartó különböző figyelemfelhívó kampányok, események és a média segítségével a lakosság egyre inkább tisztában van azzal, hogy a cukorbetegség egy valós és fenyegető probléma, diabétesz magyarországon a megelőzésben, valamint a kezelésben való részvétel tekintetében a betegeknek még rengeteg tennivalójuk van.

  duzzanata alsó végtagok cukorbetegség kezelésének does low blood pressure cause irregular heartbeat

  Sajnos a betegség kiderülése után sem tesz diabétesz magyarországon mindent az egészsége érdekében az emberek többsége, diabétesz magyarországon kizárólag így van lehetőségük a szövődmények elkerülésére és egy valóban jó minőségű élet kialakítására. Ebből is látszik, hogy nem lehet eleget beszélni a diabéteszről — mondja Füzesi Brigitta a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke.

  cukorbetegség fájdalom kezelésére diabetes kezelőberendezések

  A programok során kiemelt figyelmet kapnak a cukorbetegség különböző szövődményei — úgy, mint a végtag amputáció, valamint a szemkárosodás és a vakság —, amelyek megelőzhetők lennének a rendszeres szűrővizsgálatok által.

  A látogatók többek között perifériás érvizsgálaton és szemészeti vizsgálaton is részt vehetnek, valamint a helyszínen egy szűrőkamion is jelen lesz Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében. Ezeken felül diabétesz magyarországon szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

  petrezselyem kezelés cukorbetegség a tudományos kutatás a cukorbetegség kezelésében