Praktikus kifejezések több nyelven

Cukorbetegség igazolása

Tartalom

  a 2-es típusú cukorbetegség klinikája

  Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus A diabetes mellitus cukorbetegség diagnosztikája alapvetően vérvételen alapul. A diagnózishoz vezető vérvétel mindig vénás vérből történik, nem elegendő az ujjbegy megszúrása. Ismert cukorbetegség esetén alapvetően otthon történhet a vércukorérték kontrollja — főleg, ha ettől függően inzulin adására is szükség cukorbetegség igazolása — ilyen esetben az otthon használatos vércukormérő berendezésekhez kapilláris vér — tehát az ujjbegy megszúrása is elegendő.

  köretek cukorbetegeknek

  Ha a fent említett módszerek közül valamelyik cukorbetegséget vetne fel, a vizsgálatot egy másik nap meg kell ismételni. Számos gyógyszer vagy fertőzés is befolyásolhatja az eredményeket. Ez alól az úgynevezett terhességi cukorbetegség a kivétel, itt egy magas vércukorérték cukorbetegség igazolása a cukorbetegséget.

  pajzsmirigy túlműködés cukorbetegség

  Ez a cikk is érdekelheti! Mikor mondható ki valakiről, hogy cukorbeteg?

  diabétesz kezelésében hely

  Ismert cukorbetegek esetén még két vérvételi eredmény adhat hasznos információt HgbA1c hemoglobin A1c : alkalmazható az 1-es, illetve 2-es típusú diabetesben szenvedők követésére, a terápia hatásosságának, vagy a beteg együttműködésének a vizsgálatára, hiszen értéke az elmúlt három hónap átlagos vércukorértékéről ad tájékoztatást.

  Előnye, hogy nem szükséges éhgyomorra a vérvétel. Fruktózamin: szorosabb ellenőrzést tesz lehetővé, hiszen a cukorháztartás hetéről ad tájékoztatást.

  kezelés izrael type sugar diaband

  Olyan esetekben is hasznos, amikor a betegnek a hemoglobint érintő betegsége is van, és a HgbA1c mérésére nincs lehetőség.

  Forrás: WEBBeteg.